shirt

When one plus one becomes three.

What began as a simple wind shield has now evolved into an even better product. As you know, we have been working on a new layer that complements our current offerings for some time now. Versatility is at the core of our brand and this upcoming product not only offers a wide range of uses on its own, but check out below how this one also utilizes one of our favourites for even more possibilities and use scenarios.

shirt

Hands up!

You won't believe it, but the new shirt pairs perfectly with our Vide fleece. It was a strange moment when things just aligned. We were trying on an earlier prototype and I had the Vide fleece under the shirt. It felt like they were meant to be together instantly.

We tweaked the snap buttons to match the snaps on the Vide fleece and added an extra row. Now, they snap together and the Vide becomes a great insulation liner. It's almost too good to be true. The summer shirt can now also be worn as a wind shirt, an overshirt, and even a fall jacket.

The challenge became to find a fabric that could work both as a shirt, without anything under, and as a overshirt where you would wear lika a t-shirt under to a jacket with padding. In other words a fabric that is light enough to wear as a first layer but strong and sturdy enough as a jacket. Can that even be made? I think we have found it 🙂

The fabric we found is a relative light and 100% recycled nylon form South Korea. It is woven with a narrow ripstop structure which gives that fabric a nice texture. The hand feel is solid even though it is such a light fabric and the face has a PFC-free water repellent dwr.

shirt

What about the weight?

We understand that weight is an important factor to consider when choosing your hiking gear. While there are certainly very lightweight options available, this shirt is not heavy at all. In fact, the medium size for men comes in at only 164 grams, taking into account all aspects of the shirt's design and construction that's really really good.


We should definitely mention that this shirt has two pockets for added convenience. And as a bonus, it can be turned inside out and conveniently stored in one of its own pockets.

What are your thoughts on color options? We'd love to hear your suggestions, please let us know in the comments below.

22 comments

Blå och någon röd färg

Vore användbart för mig! 🙂

Kul att höra 🙂
//jacob

Peter Lundmark

As blue and grey are my favourite among colours I would say “Great colours”

Sweet, good to know!

I want it in green and rust.

well noted 🙂

Johan Karlström

Ser fin ut och bra lösning med koppling till er fleece. Bygger förstås på att man har den i garderoben också. Finns det ett pris på skjortan? Jag jobbar med Bergslagsleden och använder den här typen av kläder 24/7. I nuläget letar jag ett plagg, kanske skjorta, till mina skötselföreningar. Det rör sig om ca. 50 skjortor och därför är det intressant för mig med priset. Även för egen del såklart. Tror den mörkgrå färgen, hittade inget namn eller nummer, skulle passa då vi trycker orange logga på det. Med vänlig hälsning, Johan, Bergslagsleden.

Kul att höra! Den funkar mycket bra utan fleecen med, var lite orolig att den extra raden med tryckknappar skulle vara i vägen när man använder bara skjortan men den märks nästa inte alls. Priset är tänkte att hamn mellan 1100-1200kr.
//jacob

Viktor Pernström

Den kornblå gillar jag skarpt. Även den gröna och den grå. Orange är en färg som många tillverkare har fast jag personligen tycker jag inte om orange. Tycker ni ska gå åt det gula hållet istället. Antigen en som är knall gul som den blå är eller en nedtonad variant. Då sticker ni ut lite i färgval.

/Viktor

Cool! ja, jag håller med om det orange. Gul kan vara en möjlighet 🙂

//jacob

Hej,
Jag tycker absolut den gråblå eller klarblå. Eller svart eller beige.

ja blått är en av mina favoriter med 🙂

//jacob

Jörgen Söderholm

Den blå känns riktig snygg och den röda, känns ju bra med lite färg så man syns på fjället om ovädret drar in. Riktigt bra med knapparna som passar med Vide😊 och superlätt. Ser fram mot ett inköp så fort den släpps🥰

Magiskt 🙂 Ja det finns verkligen en funktion med i att ta en starkare färg!

//jacob

Gyllenhammar Peder

Överlag så är alla föreslagna färgerna trevliga från er Blog-post. Generellt sett är jag personligen svag för olika typer av orangea färger som komplement till de färgerna redan introducerat till andra produkter i sortimentet.

Ser fram emot detta plagg! 🙂

/PG

Hej!
Jag är lite kluven till en oranga men kanske i rätt nyans. Hoppas att det ska kunna bli två färger ända.

//jacob

Grå är min favorit, med grön som tvåa.

Klassikt med grå 🙂

Riktigt kul och bra komplement till övriga plagg. Alla färger funkar fint men gillade också idén om en gul. Kanske en mattare (mörkare) gul som skulle lira bra med de befintliga färgerna i dagens alla plagg.

Ja, gul kan bli riktigt fin men gäller verkligen att hitta rätt nyans där

The Green and Blue/Grey seems nice.

Check 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.